Synshjelpemidler for barn

Briller

Hvilke innfatninger man velger til barna avhenger både alder og bruken. Til små barn er det aller viktigste at brillen sitter godt på og at de tåler røff bruk. Større barn har ofte en klar oppfatning av hvordan innfatningen skal se ut.

Vi har et stort utvalg av innfatninger med moderne design som passer små ansikt. Kom inn og prøv. Brilleglassene kan man «skreddersy» slik at de blir så tynne som mulig. Da får du lette og pene briller.

Refusjon

Har barnet rett til briller fra Trygden kan vi sende faktura til NAV. Da slipper du å legge ut for brillen i mellomtiden.

Kontaktlinser

Også barn vil kunne ha stor glede av kontaktlinser. Fordelene ved å slippe briller er mange og gjør barnet friere i ulike aktiviteter som fotball, håndball, hockey, kampsport eller hesteridning. Ved noen typer synsfeil er kontaktlinser et bedre optisk hjelpemiddel enn briller.

Tilpasningen av kontaktlinser hos unge er viktig. Man må sørge for at den har optimal funksjon slik at øyet kan utvikle seg normal og gi god komfort. Barn kan bruke alle typer linser. Det er en fordel at barnet selv kan ta ansvaret for håndtering (sette inn og ta ut linsene)

Solbriller til barn

Her er det superviktig at glassene har UV-beskyttelse. Alle solbriller vi har i butikken har 100% UV-beskyttelse. Barnas pupiller er ofte større en hos voksne og dermed kommer det mer lys inn i øyet. Da må beskyttelsen være i orden. Til små barn er det en fordel å feste solbrillen med strikk eller brillesnor.

Beskytt barnas øyne

Barnas pupiller slipper inn mer lys enn hos voksne. Derfor er det viktig med gode solbriller og at den blir tilpasset barnets ansikt.

Les mer

Åpningstider:
Hverdager: 09.00-17.00
Torsdager: 09.00-19.00
Lørdager: 09.00-15.00